Web Site Creator

Ook voor u: een roadmap innovatief ondernemen

Hanne Drijkoningen van Zuyd Hogeschool heeft een interessant aanbod voor Limburgse mkb’ers in de maakindustrie: de persoonlijke roadmap naar smart industry.

Elke mkb-ondernemer in de maakindustrie kent het fenomeen: je hebt het zo druk met de dagelijkse gang van zaken dat je niet echt tijd hebt om rustig na te denken. Na te denken over de toekomst van je zaak, bijvoorbeeld. De concurrentie zit niet stil en innoveert, moet je zelf niet ook nieuwe wegen inslaan? 

Ook voor u: een roadmap innovatief ondernemen

Eerst maar eens even haar credentials. Wie is Hanne Drijkoningen? Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Hasselt en is senior docent aan de faculteit Bèta Sciences and Technology en onderzoeker bij het lectoraat Innovatief ondernemen – beide van Zuyd Hogeschool. Hoe maakt zij die persoonlijke roadmap naar smart industry voor Limburgse ondernemers in de maakindustrie?

Mismatch

“Je inventariseert eerst bij een bedrijf hoe het zich verhoudt tot de smart industry”, zegt Drijkoningen. “Hoe ziet de toekomst eruit, waar liggen de kansen? Dat is als het ware het externe beeld, het beeld van de buitenwereld. Daarna kijk je naar het bedrijf zelf, het interne beeld: wat zijn de mogelijkheden, waar ligt het innovatievermogen? Dat externe en interne beeld hangen natuurlijk samen. Wat je dikwijls ziet, is een mismatch tussen wat nodig is om te innoveren en datgene waar een bedrijf mee bezig is. Vaak is er ook sprake van een verkeerd zelfbeeld: ondernemers achten zichzelf innovatiever dan ze in werkelijkheid zijn.”

Roadmap

Het resultaat van een door Drijkoningen uitgevoerde analyse is een persoonlijke roadmap voor de ondernemer: dit zijn jouw mogelijkheden om te innoveren. “Ik heb geen pasklare oplossingen”, zegt ze. “Het gaat in eerste instantie om het creëren van bewustzijn.” Maar toch, de persoonlijke roadmap bevat concrete aanbevelingen. “Bovendien kost het de ondernemer niet veel tijd: een verkennend gesprek, het invullen van een vragenlijst en daarna een afsluitend gesprek.” Daarvoor kan zelfs de meest drukbezette ondernemer tijd vrijmaken.

Ook geïnteresseerd in een persoonlijke roadmap naar smart industry?
Neem dan contact op met Hanne Drijkoningen: 045 - 400 68 34 / hanne.drijkoningen@zuyd.nl.