Website Builder

Uit de praktijk:
Hans Leppink van Sitech. Alumnus van Zuyd.

Hans Leppink, manager Security & Bedrijfsbrandweer bij Sitech Site Services op Chemelot, volgde een tijdje geleden de master Personal Leadership in Innovation and Change. 

Zuyd in Bedrijf vroeg naar zijn ervaringen. Hoe vond hij de opleiding? Heeft hij er iets aan gehad, in de praktijk?

“De eerste gedachte die bij me opkwam was: nooit aan beginnen! Maar dat is een grapje.” Hans Leppink heeft wel degelijk veel baat gehad bij de master Personal Leadership in Innovation and Change die hij een tijd geleden afrondde. Het begon met de opleiding zelf. Hans (63): “Ik was het oude onderwijs gewend: je zit en luistert, leest veel literatuur en doet dan examen.

Het onderwijs van deze master paste schitterend bij mij. We gingen op bedrijfsbezoek bij ondernemingen als Sevagram en DSM en voerden daar opdrachten uit. Dat deed je dan niet alleen, maar samen met je medecursisten, afkomstig van andere organisaties, met hun eigen ervaringen. Daar leer je veel van. En de international experience, de studiereis naar New York, was natuurlijk ook een belevenis op zich.”

 Wat hij in de master leerde, kon Hans Leppink ook daadwerkelijk toepassen bij grote projecten die op zijn weg kwamen. Hij geeft een voorbeeld. “Als gevolg van de economische crisis moesten we een besparingsprogramma doorvoeren van 25 procent. Dat is natuurlijk nogal wat. Het is voor het grootste deel gelukt, ik heb daar een rol in gehad voor mijn eigen deelgebied.

Bij de realisatie van die ambitie heb ik ontzettend veel gehad aan deze master. Vaak doe je dingen intuïtief. Dat wil niet zeggen dat je ze verkeerd doet, maar toch. Dankzij de theoretische onderbouwing van deze master deed ik de dingen veel makkelijker – en beter.”