mobirise.com
Employability: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen

‘Je bent 100% verantwoordelijk voor je eigen vooruitgang op de arbeidsmarkt’

Zij die denken dat sociale dienstplicht nodig is om jongeren verantwoordelijkheidsbesef bij te brengen: lees hier wat Renée Kern, 21 jaar en vierdejaarsstudent aan de opleiding People and Business Management, te melden heeft.

“Mijn uitstroomprofiel van de opleiding is Human Resource Management. Verplicht onderdeel daarvan is de minor Employability. Het is een minor die bijdraagt aan jouw basis als zoekende of werkende op de arbeidsmarkt. Voor iedereen een onderwerp dat ertoe doet, zeker hier in Limburg. Tijdens de minor zijn we met een real life case aan de slag gegaan.

Keyport 2020  
Voor Keyport 2020 hebben we onderzoek gedaan naar duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit binnen het mkb in Midden-Limburg. Daarvoor zijn we in gesprek gegaan met 40 verschillende mkb-bedrijven verspreid uit de sectoren zorg, logistiek, maakindustrie en agribusiness. Voor alle studenten een uitdagend project want nagenoeg alle gesprekken liepen anders dan gepland. Wat bleek: Keyport 2020 en de mogelijkheden die dit samenwerkingsverband tussen ondernemers, overheid een onderwijs kan bieden bleek nog niet erg bekend in de regio. Keyport 2020 werd geadviseerd te investeren in naamsbekendheid om zo de ondersteuning die de organisatie kan bieden op het gebied duurzame inzetbaarheid, arbeidsmobiliteit en de participatiewet beter onder de aandacht te brengen

100% verantwoordelijk  
Als ik met mijn opleiding klaar ben, wil ik me inschrijven voor een pre-master om daarna de master bestuurskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen te gaan volgen. Dat zal samen twee jaar in beslag nemen. Absoluut geen probleem: tegen de tijd dat ik klaar ben, ben ik nog steeds pas 23 jaar. Naar mijn mening ben je zelf 100% verantwoordelijk voor je eigen vooruitgang en op de arbeidsmarkt en alle mogelijke ontwikkelingen die daarbij horen.”