top web builder


Geschikte proeven bedenken,
geschikt gereedschap ontwikkelen,
testen, aanpassen

Stagiair Kenny van Issum aan het werk 


Kenny van Issum studeert Werktuigbouwkunde bij Zuyd Hogeschool en liep stage bij de Sittardse vestiging van KeyTec. KeyTec is een bedrijf dat metalen en kunststof onderdelen ontwerpt en ontwikkelt en behalve in Sittard ook vestigingen heeft in Eindhoven, Tsjechië en China. Lees hoe de praktische toepassing van zijn kennis heel nuttig was voor Kenny én voor KeyTec. 

Bij KeyTec kreeg Kenny als hoofdopdracht: werk bij de afdeling die kleine series produceert aan standaardisatie en procesverbetering. Daarbij ging het onder meer om optimaal ruimtegebruik. Dat beviel goed – zowel voor KeyTec als voor Kenny zelf: “Geweldig om de verschillende vakken die je hebt gehad in de praktijk toe te passen.”

Volwaardig engineer

Naast deze doorlopende opdracht werkte hij ook aan een aantal specifieke opdrachten. Bij één van die opdrachten kreeg hij de ruimte om volledig zelfstandig aan de slag te gaan: hij werd als volwaardig engineer behandeld en was geheel in control. 

Zelfstandige opdracht
Het ging om een gasklep, onderdeel van een gasboiler. Voor een belangrijke opdrachtgever. De gasklep, een product van metaal en kunststof, wordt onder thermische omstandigheden gemaakt in matrijzen. Er ontstond een uitgebreid re-work op de matrijzen om het product nog beter aan de specificaties te laten voldoen. Kenny: “Uitzoeken, geschikte proeven bedenken, geschikt gereedschap bedenken en tekenen en ontwikkelen, testen, aanpassen, het kwam allemaal aan de orde”. Resultaat: alle betrokkenen kijken terug op een plezierige en zeer geslaagde stage. KeyTec zou Kenny graag terugzien voor een vervolgstage of een baan. Missie geslaagd!

Bent u ook opzoek naar een stagiair of afstudeerder?
Meld uw vraag dan nu aan bij Zuyd. Dat kan heel gemakkelijk via www.zuyd.nl/voorbedrijven. Onze derde- en vierdejaarsstudentenzoeken juist nu voor de Kerst naar hun stageplaatsen die starten per begin februari 2017. Wilt u meer informatie neem dan contact op met het Kennis en Informatiecentrum via 088 9893 000.