simple responsive site maker

Werkplekleren

Ik twijfel aan het duurzame effect van trainingen. Hoe zorg ik dat werken en leren zoveel mogelijk geïntegreerd worden? Profiteert mijn organisatie maximaal van de opleidingen van mijn medewerkers? 

Komen bovenstaande vragen vaker bij u op, dan is uw organisatie misschien toe aan een Expert Werkplekleren. Werkplekleren is, zoals het woord al doet vermoeden, leren op de werkplek. Werkplekleren verbindt werken met leren met als doel de prestatie van de werknemer en van de organisatie te verbeteren.

Wat doet een expert werkplekleren?
Een expert werkplekleren is een relatief nieuwe functie binnen organisaties. Heel in het kort is een expert werkplekleren in staat om de opleidingsbehoeften binnen een organisatie te herkennen en passende leerarrangementen te ontwerpen. Werkplekleren begint met een gedegen analyse. Een expert werkplekleren heeft inzicht in de organisatie en in de manier waarop interventies op elkaar inwerken (helicopter view).

Vervolgens ontwerpt hij leertaken en begeleidt hij de processen die de prestaties van individuele medewerkers, teams en de organisatie verder brengen. Hij houdt in het oog dat leren op de werkplek sterk contextgebonden is en in de dagelijkse uitvoering bepaald wordt door tal van factoren. Op basis daarvan kiest hij voor de juiste oplossing.


Hoe wordt u een expert werkplekleren?  
Zuyd Professional biedt nu de leergang ‘Expert Werkplekleren’ aan. De leergang duurt 18 maanden. De leergroepen bestaan uit 12 studenten en het programma omvat een tweewekelijkse bijeenkomst van 4 uur. De studiebelasting is gemiddeld 14 uur. De leergang bestaat uit drie modules: 


Module 1:
Analyse en advisering over competentieontwikkeling in uw organisatie


Module 2:
Het ontwikkelen van leerwerkarrangementen voor uw medewerkers


Module 3:
Implementatie, evaluatie en advies.


Voor wie interessant?
De opleiding is interessant voor praktijkopleiders, HR-professionals, docenten MBO en HBO en managers. U dient te beschikken over een vooropleiding op hbo niveau en een didactische en onderwijskundige ervaring. De kosten bedragen 3.250 euro per module of 8.500 euro voor de gehele leergang.

Inschrijving en informatie
Kijk voor meer informatie over de leergang ‘Expert Werkplekleren’ op www.zuyd.nl/professional/werkplekleren of neem contact op met Annelies Gielgens, annelies.gielgens@zuyd.nl, 045 – 400 61 77.